Koeien

Silent Herdsman koe observatie

Afimilk Silent Herdsman halsband Afimilk Silent Herdsman halsband

Voor beter presterende koeien

Met de AfiMilk Silent Herdsman kunt u meer tijd en geld besparen en uw kudde gezond houden waar u ook bent.

Hoe werkt  Silent Herdsman eigenlijk?

Iedere koe is voorzien van een slimme halsband, die haar tochtigheid en gezondheid 24-uur per dag controleert en waarbij de gegevens draadloos naar uw PC, laptop, mobiele telefoon of tablet gezonden worden.

Met onze geavanceerde software kunt u elke individuele koe real-time observeren op het scherm  en de software waarschuwt u bij eventuele wijzigingen die horen bij het begin van de tochtigheid en/of de gezondheid van het dier.

U ontvangt direct een e-mail zodat u geen essentiële kansen mist. Het resultaat? Optimale bevruchting, vroegtijdige gezondheidsinterventie en maximale efficiëntie bij het melken.

Het heeft geen invloed op uw werkroutine, dus u kunt gewoon doorgaan met de normale dingen. En het systeem werkt zelfs als u geen internetverbinding heeft.

MySilentHerdsman

Met mySilent Herdsman heeft u de hele kudde 24/7 binnen handbereik zodat u deze op ieder moment, op elke plaats en op elk apparaat kunt beheren. Omdat het een cloud-systeem is, zijn uw gegevens ook via het internet beschikbaar.

Dus waar u ook bent of wat u ook doet, u kunt altijd data ontvangen over de gezondheid en tochtigheid waardoor u sneller en eenvoudiger relevante beslissingen kunt nemen.

Gezondheidsattenties: voorkomen is beter dan genezen

De gezondheidsattenties zijn ontwikkeld om dierziekte vroegtijdig te kunnen identificeren, voordat dit waargenomen wordt door een melkveehouder, medewerker of dierenarts.

Dag en nacht controleert de software het eten en herkauwen via een sensor die zich in de halsband bevindt. De sensor identificeert ook tochtigheid.

De grafieken geven de gemiddelde tijd aan waarin de koe vreet en herkauwt. U ontvangt een attentie als het vreetgedrag of het herkauwgedrag afneemt bij een individueel dier. Gebruikers kunnen de gevoeligheidsinstellingen voor de gezondheid aanpassen via het Silent Herdsman Systeem.

Ook kunt u voor de tochtigheid een waarschuwing ontvangen op elke smartphone, tablet, laptop of PC.

De software heeft bewezen dat het de veehouders op een accurate en betrouwbare manier waarschuwt voor ziektes, het vroegtijdig begin van pensverzuring, slepende melkziekte, mastitis en kreupelheid.

Voordelen Silent Herdsman

  • Eenvoudig om te hangen
  • Meet herkauwen, vreten en tochtigheid
  • Ook geschikt voor beweiding
Afimilk Silent Herdsman Neck Collar

download iconDownloads

user iconTestimonials
Afimilk Silent Herdsman Neck Collar Afimilk Silent Herdsman
Afimilk Silent Herdsman Neck Collar mySilent Herdsman
Afimilk Silent Herdsman Neck Collar Afimilk Silent Herdsman halsband